آمریکا دوباره صنعت نفت ونزوئلا را تحریم کرد

آمریکا دوباره صنعت نفت ونزوئلا را تحریم کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، بر اساس اطلاعیه وزارت خزانه‌داری آمریکا، واشینگتن روز جمعه (۲۱ دی) تحریم‌های تازه‌ای علیه صنعت نفت ونزوئلا وضع کرد که «هکتور اوبرگون» مدیرعامل پدوسا را هم هدف قرار می‌دهد.

«نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا همیشه تحریم‌های آمریکا و دیگر کشورها را محکوم کرده‌اند و معتقدند این اقدام‌های غیرقانونی که به منزله جنگ اقتصادی است برای فلج کردن اقتصاد ونزوئلا طراحی می‌شوند.

این در حالی است که صادرات نفت ونزوئلا در سال ۲۰۲۴ با وجود بی‌ثباتی سیاسی و تغییر در سازوکار تحریم‌های آمریکا علیه این کشور، ۱۰.۵ درصد افزایش یافت، زیرا شریکان شرکت دولتی نفت ونزوئلا (پدوسا) با مجوزهای اعطاشده از سوی واشینگتن نفت بیشتری به بیرون از این کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ارسال کردند.

در حالی که نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا آماده می‌شود هفته آینده سومین دوره ریاست جمهوری خود را پس از نتایج بحث‌برانگیز انتخابات آغاز کند، صادرات نفت این کشور آمریکای جنوبی برای دومین سال پیاپی افزایش یافت و درآمدی را برای کمک به رشد اقتصادی فراهم کرد.

تحویل نفت خام به آمریکا، اروپا و هند با مجوز ایالات متحده به بعضی از شریکان سرمایه‌گذاری مشترک و مشتریان پدوسا، ازجمله شورون، رپسول، انی، مورل اند پروم و صنایع ریلاینس مجاز است. واشینگتن ژوئیه امسال برای شفافیت در تجارت نفتی با ونزوئلا، مجوز انفرادی اعطا کرد.

این مجوز به شرکت‌های تولیدکننده اجازه داده است میلیون‌ها دلار بدهی معوق خود از ونزوئلا را پس بگیرند. با توجه به اقدام‌های آمریکا و مجوزهای جداگانه صادرشده برای بعضی از شریکان سرمایه‌گذاری مشترک پدوسا، با توجه به داده‌های ردیابی نفتکش‌ها چین پارسال همچنان مقصد اصلی نفت ونزوئلا بود و پس از آن ایالات متحده و اروپا در رده‌های بعدی قرار دارند.

این دستاوردها ممکن است پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب، به خطر بیفتد. ترامپ در نخستین دوره ریاست جمهوری خود تحریم‌های شدیدی را علیه ونزوئلا اعمال کرد و اکنون مقام‌هایی را انتخاب کرده است که می‌توانند واردات نفت ونزوئلا را از آمریکا کاهش دهند.

دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا، مشوق‌هایی را برای تشویق انتخابات ریاست‌جمهوری در ونزوئلا ایجاد کرد، اما پس از اینکه شرایط اولیه برای رأی‌گیری عادلانه تأمین نشد، مجوزهای گسترده را برای بخش انرژی لغو کرد، در عوض مجوزهای انفرادی برای شرکت‌ها صادر کرد.

بخش بزرگی از دستاوردهای صادراتی سال ۲۰۲۴ میلادی در پی ارسال محموله‌های نفت خام ونزوئلا به آمریکا از سوی شورون با مجوز واشینگتن پدید آمده است.