از اعطای زمین رایگان به کارگران تا کاهش قدرت خرید مسکن مستاجران

از اعطای زمین رایگان به کارگران تا کاهش قدرت خرید مسکن مستاجران

به گزارش خبرنگار مهر، در هفته‌ای که گذشت رویدادهای مختلفی در حوزه راه و شهرسازی رخ داد که در ادامه به اهم این اخبار اشاره شده است

کارگران برای ساخت مسکن، زمین رایگان می‌گیرند

علی نبیان سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه برای ساخت مسکن کارگران اراضی دولتی به طور رایگان و ٩٩ ساله در اختیار کارگران قرار می‌گیرد، گفت: در کنار هر کارخانه‌ای زمین داشته باشیم و کارگران آن کارخانه اعلام نیاز کنند بر اساس تفاهمات انجام شده این اراضی در اختیار کارفرماها برای ساخت مسکن کارگران قرار داده می‌شود.

وی ادامه داد: در این با ره تفاهمتی بین وزارت راه و شهرسازی (سازمان ملی زمین و مسکن) با صنایع مختلف و وزارت صمت صورت پذیرفته‌است و در حال پیگیری هستیم. هفته گذشته همزمان با کلنگ‌زنی بیمارستانی در پرند ساخت واحدهای مسکونی برای کادر درمان را پیگیری کردیم و دستور وزیر این بود که در کنار این بیمارستان اراضی برای تأمین مسکن کادر درمان این بیمارستان در نظر گرفته شود و برای نیروهای کار هم همین مدل را اجرا می‌کنیم.

چرا کامیون‌ها در مرز بازرگان متوقف شدند

همزمان با تصمیم سختگیرانه «لغو معافیت مالیات بر سوخت رانندگان کامیون‌های ترانزیتی» از سوی کشور ترکیه، از روز شنبه، ۸ دی تا به امروز (شنبه، ۱۵ دی) بیش‌از هزار کامیون در مرز بازرگان معطل مانده‌اند، توقف کامیون‌دارها در حالی است که پیش از اعمال این قانون، روزانه ۳۰۰ دستگاه کامیون از مرز بازرگان تردد می‌کردند.

همچنین برخی از کامیون‌دارها معطل در مرز بازرگان گفته‌اند که بیش‌از یک هفته در وضعیت سخت آب و هوایی و بدون امکانات لازم در این مرز توقف کرده‌اند و همچنان هم وضعیت آنها مشخص نیست.

مشتری در بازار مسکن هست ولی خریدار نیست

داوود بیگی‌نژاد نایب رئیس اتحادیه املاک تهران در گفتگو با خبرنگار مهربا بیان اینکه قیمت ملک در محدوده‌های مختلف منطقه ۴ تهران با توجه به گستردگی این منطقه نوسان دارد، اظهار کرد: میانگین نرخ خرید و فروش واحدهای شهرک بهشتی واقع در منطقه ۴ زیر ۱۰ میلیارد تومان برآورد شده است، همچنین میانگین رنج قیمتی در خیابان اردیبهشت این منطقه بین ۶ تا ۷ میلیارد تومان و محله خاک سفید حدوداً در بازه ۴ میلیارد تومان معامله می‌شود.

نایب رئیس اتحادیه املاک با بیان اینکه شرایط فعلی بازار مسکن، خریداران را به سمت معامله واحدهای قدیمی و کوچک مقیاس سوق می‌دهد، افزود: طبق فایل‌های معامله شده در بنگاه‌های املاک منطقه ۴، بیشتر واحدهای قدیمی ساخت، بدون آسانسور و کوچک متراژ مورد توجه متقاضیان قرار گرفته، زیرا کرایه‌نشین‌ها با توجه به قدرت مالی که در دست دارند به دنبال خرید خانه هستند.

وی بیان کرد: پس‌از سال ۱۳۹۷، جهش قیمت باعث کاهش شدید قدرت خرید مستأجران شد و تقاضا برای واحدهای ریز متراژ افزایش یافت، به عبارت دیگر برخلاف میل تعداد انبوهی از مستأجران تقاضا برای واحدهای نوساز با کاهش چشمگیری مواجه شد.

«واحدهای حمایتی» مشکل مسکن را حل

نمی‌کند

داوود بیگی‌نژاد نایب رئیس اتحادیه املاک در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: رکود تورمی در بازار اجاره‌بها، خرید و فروش مسکن حاکم است؛ البته رکود در بازارهای موازی دیگر نیز وجود دارد امابه طور کلی خریداری در بازار خرید و فروش مسکن نیست.

وی افزود: رشد نرخ اجاره‌بها با توان مالی مستأجران همسو نیست و با توجه به رشد قیمت‌ها در بازار اجاره، خرید و فروش مستأجران دیگر به خرید خانه فکر نمی‌کنند، زیرا با مبالغ آنها فاصله زیادی دارد. به طور مثال پول رهن برخی از آپارتمان‌های تهران مطابق قیمت خرید چند سال گذشته همان واحد مسکونی است.

نایب رئیس اتحادیه املاک با اشاره به قانون پیش فروش مسکن در دهه ۹۰ تاکید کرد: قانون پیش فروش مسکن در ابتدای دهه ۹۰ تصویب شد، که اگر این قانون اجرایی می‌شد عملاً گردش مالی که به واسطه این قانون اتفاق می‌افتاد، موجب تولید مسکن می‌شد اما در حال حاضر با توجه به اینکه امکان ثبت قرارداد پیش‌نویس توسط مشاوران املاک نیست، قراردادهای پنهانی بین عموم مردم افزایش یافته، که قطعاً نه به نفع مردم خواهد بود و نه نفع حاکمیت.