سیده فاطمه مقیمی عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت تأمین مالی غیر تورمی برای پروژههای عمرانی مانند ایجاد صندوق پروژه اظهار کرد: نمونه اجرا شده در کشورهای دیگر در زمینه ایجاد صندوق پروژه نمونههای موفقی بوده است و ما اگر با شرایط و فرهنگ جامعه خودمان بتوانیم این مدل صندوقها را طراحی کنیم اقدام خوبی است؛ اما اگر قرار باشد ایجاد این صندوقها مشکل دیگری ایجاد کند و همچنان سردرگم باشیم آن را توصیه نمیکنم.
وی عنوان کرد: این صندوقها میتوانند صندوقهای حمایتی باشند. ما نمونه آن را داشتیم برای مثال در صندوق توسعه ملی از پول مازاد نفت دولت مورد حمایت قرار میگیرد تا کسری بودجه را جبران کند. یا صندوق ضمانت صادرات داشتیم که در بخش صادرات به صادرکنندگان کمک میکرد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران اضافه کرد: باید دید چقدر این طرحها و اقدامات موفقیت آمیز بوده است. اگر قرار بر این است که از نمونههای دیگر که در برخی کشورها اجرا شده استفاده شود باید تمام شرایط برای حفظ موجودی جهت تأمین مطالبات پیمانکاران و زمان بندیهای مناسب را تأمین کرد تا گرفتار تعهدات عدم پرداخت نشوند.
مقیمی تصریح کرد: یک زمانی خرید و فروش اوراق بدون نام اعلام شد و روی بازار بورس و رکود بازار بورس اثر گذاشت. اینها هیچکدام نمیتواند مانع از رشد دیگری شود اما نیازمند برنامه ریزی درست از طرف بانک مرکزی است تا تمام شرایط و مشکلات احتمالی در آن پیشبینی شود.
وی با اشاره به اینکه ما دچار رکود تورمی اقتصادی هستیم تا جایی که همه کسب و کارها را دچار مشکل خواهد کرد گفت: ایجاد صندوق پروژه اگر قرار باشد تعهدات جدیدی برای بانک مرکزی به همراه داشته باشد تا جایی که آن را مجبور کند که بدون پشتوانه اسکناس چاپ کند تا در ازای اوراق آن را به بازار تزریق کند پیشنهاد نمیشود.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران در پایان تاکید کرد: اقتصاددانان باید روی موضوع ایجاد صندوق پروژه کار و با برنامه ریزی درست آن را طراحی کنند و در اختیار تیم اقتصادی دولت قرار دهند.