داوود بیگی نژاد نایب رئیس اتحادیه املاک در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بیشترین افزایش قیمت مربوط به منطقه ۲۲ تهران با رشد ۳۴ درصدی بوده است، گفت: پساز منطقه ۲۲، منطقه یک تهران با رشد ۳۳ درصد و منطقه ۲۰ با رشد ۳۰ درصدی به ترتیب در صدر جدول افزایش قیمت مسکن در مناطق مختلف تهران بودهاند.
وی با اشاره به اینکه در منطقه ۳ با ۶.۵ درصد و منطقه ۲ با ۷.۵ درصد و منطقه ۱۰ با رشد ۱۰ درصدی قیمت مسکن روبرو بوده است، افزود: در حال حاضر روند معاملات در بازار مسکن با کندی پیش میرود و معاملات در برخی از مناطق نسبت به سایر مناطق از استقبال بیشتر متقاضیان برخوردار است. متأسفانه قدرت خرید در بخش معاملات خرید و اجاره با کندی همراه بوده است.
نایب رئیس اتحادیه املاک تاکید کرد: در حال حاضر بررسیها حاکی از آن است که معاملات تنها در برخی از مناطق با رونق همراه بوده و در سایر بخشها همچنان رکود وجود دارد که همین امر باعث شده قیمت میانگین هم در این مناطق بیشتر از سایر مناطق باشد.
وی افزود: رشد نرخ اجارهبها با توان مالی مستأجران همسو نیست و با توجه به رشد قیمتها در بازار اجاره، خرید و فروش مستأجران دیگر به خرید خانه فکر نمیکنند، زیرا با مبالغ آنها فاصله زیادی دارد. به طور مثال پول رهن برخی از آپارتمانهای تهران مطابق قیمت خرید چند سال گذشته همان واحد مسکونی است.
بیگینژاد تصریح کرد: در گذشته سازندگان میتوانستند در حین ساخت، واحدهای خود را پیشفروش کنند، اما در حال حاضر باید سازنده ابتدا پایان کار خود را دریافت کند، سپس اقدام به فروش کند. بر همین اساس روند گردش سرمایه در بازار مسکن قفل است.
وی در پایان گفت: در هفتههای اخیر، خریداران با توجه به محدودیتهای مالی به واحدهای مسکونی با سن بالا تمایل پیدا کردند که این روند، اگر ادامه یابد و سرمایهها به دست سازندگان مسکن نرسد، میتواند تولید مسکن را در آینده با چالشهای جدی مواجه کند و پیامدهای زیانباری برای بازار به همراه داشته باشد.
منبع: مهر