مهر: پیمان فلسفی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی در برنامه سیما گفت: محصولات اساسی به ویژه گندم به عنوان یکی از مهمترین کالاهای اساسی کشور است که از دیرباز برنامه ریزان و سیاستمدار کشورمان توجه ویژهای به این محصول داشتهاند و توان کشاورزان ما شرایط خاک و آب و هوایی کشور ما چه به صورت آبی و چه به صورت دیم نشان میدهد تولید این محصول در کشور ما وضع خوبی دارد.
وی افزود: متوسط تولید گندم آبی در کشور حدود ۴ تن در هکتار است و فاصله ما با تولیدکننده برتر و گندمکار نمونه حدود یک سوم است یعنی تولید کننده برتر حدود ۱۲ تا ۱۳ تن در هکتار برداشت میکند در حالی که متوسط تولید حدود ۴ تن در هکتار است بنابراین ما ۳ برابر توان تولید بیشتر داریم.
وی تصریح کرد: این آمار پایداری تولید گندم را نشان میدهد که ما میتوانیم اهمیت تولید گندم را در واحد سطح بالا ببریم و اینکه سطح زیر کشت را هم بالا ببریم بحث دیگری است.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اظهار کرد: ما در سه مقطع به خودکفایی در تولید گندم دست پیدا کردیم اما به دلایل مختلف دو بار عقب گرد داشتیم اکنون امسال هم حدود ۱۶.۵ میلیون تن تولید صورت گرفت و حدود ۱۲ میلیون تن خرید توسط دولت انجام شد و به خودکفایی رسیدیم.
فلسفی در ادامه افزود: در کشور حدود ۱۰.۵ میلیون تن میزان مصرف گندم نانوایی است و حدود ۱.۵ میلیون تن هم برای صنف و صنعت استفاده میشود. بنابراین ما به خودکفایی در تولید گندم رسیدهایم.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی با ارائه راهکارهایی برای ثبات در خودکفایی و پایدار تولید گندم گفت: اولاً حمایتهای دولت و تخصیص یارانههای مناسب و به هنگام به کشاورزان بایستی افزایش پیدا کند و ما یارانههای هدفمند رو باید متوجه تولید کنیم و ظرفیتهایی را ایجاد کنیم برای حمایت از محصولات کشاورزی و به ویژه گندم که محصولی راهبردی است.
وی افزود: انتظارمان از دولت حمایتهای لازم و گسترش از کشاورزان عزیزمان است یارانه آرد و نان را که به عنوان پول خرید گندم در نظر گرفته شده در برنامه بودجه سال ۱۴۰۴ عددش را به موقع محقق کنند و زمان پرداخت به هنگام و به موقع باشد و در زمانی که گندم تحویل داده میشود مطالبات همان موقع پرداخت شود.
فلسفی در ادامه تصریح کرد: در اجرای حمایت از کشاورزان باید بیمه محصولات کشاورزی بیمه گندمکاران برنامههای آموزشی به گندمکاران آموزشهای ترویجی و نظارت بر عملکرد مزارع کشاورزان انجام شود.
وی همچنین ایجاد زیرساختهای لازم در مزارع کشاورزی را مهم دانست و گفت: باید ایجاد شبکههای آبیاری نوین در مزارع را فراهم کنیم خدماتی که به یکپارچه سازی اراضی کشاورزان منجر شود را مهیا کنیم و همچنین گسترش تعاونیها و تشکلهای کشاورزی نیز میتواند به افزایش پایدار تولید گندم و خودکفایی کمک کند.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی تاکید کرد: با اجرای این برنامهها نه تنها به خودکفایی پایدار در گندم میرسیم بلکه با توجه به توان عملکرد در سالهای آینده تبدیل به صادرکننده گندم خواهیم شد.