مهر: بر اساس نتایج یک نظرسنجی دولتی در ژاپن میانگین افزایش حقوق ماهانه در این کشور در سال جاری از ۲۵۲۴ ین در سال ۲۰۲۳ به رکورد ۱۱ هزار و ۹۶۱ ین رسیده و برای اولین بار در بحبوحه افزایش قیمتها از مرز ۱۰ هزار ین فراتر رفته است. افزایش ۱۰ هزار ینی در متوسط حقوق در ژاپن رکوردی جدید در این کشور به شمار میرود. این رقم که نشاندهنده افزایش ۴٫۱ درصدی نسبت به سال گذشته است در حالی به ثبت رسیده است که اتحادیههای مدیریت و کارگری در مذاکرات دستمزد بهار امسال در مورد افزایش تاریخی دستمزدها توافق کردند. به گفته وزارت کار رشد حداقل دستمزد نیز به افزایش کمک کرده است.
هم ارزش و هم نرخ افزایش دستمزدها برای سومین سال متوالی از سال قبل فراتر رفته است و اکنون به بالاترین رقم از زمان در دسترس بودن دادههای حقوق ژاپن در سال ۱۹۹۹ رسیده است. نتایج نشان میدهد که روند افزایش متوسط دستمزد در کشوری که شرکتها بهطور سنتی تمایلی به افزایش حقوق پس از یک دوره طولانی کاهش قیمت نداشتند در حال افزایش است.
دستمزدهای واقعی این کشور در ماه می برای بیست و ششمین ماه متوالی کاهش یافت. اگرچه این نرخ در ماههای ژوئن و ژوئیه افزایش یافت اما این رقم در ماه آگوست کاهش یافت که نشان از ناهمخوانی افزایش دستمزد با افزایش قیمتها دارد و ازاینرو خانوارها برای تأمین مخارج زندگی خود با مشکل مواجه هستند.
بزرگترین اتحادیه کارگری کشور در اوایل این ماه تصمیم گرفت تا در بهار آینده افزایش حقوق ۵ درصدی یا بیشتر را مطالبه کند همان میزانی که برای امسال تعیین کرده بود. کنفدراسیون اتحادیههای کارگری ژاپن همچنین هدف بالاتری را برای شرکتهای کوچک و متوسط تعیین کرده است تا به پر کردن شکاف دستمزد بین شرکتها با اندازههای مختلف کمک کند.
آخرین نظرسنجی وزارت بهداشت کار و رفاه که بین ماههای جولای و آگوست انجامشده است در میان ۱۷۸۳ شرکت که بیش از ۱۰۰ نفر را استخدام کردهاند انجامشده است. براساس این نظرسنجی تعداد شرکتهایی که دستمزد خود را افزایش دادهاند یا قصد انجام آن را دارند به ۹۱٫۲ درصد افزایشیافته است که ۲٫۱ درصد نسبت به سال گذشته بیشتر شده است.
از چشمانداز صنعت همه شرکتهای فعال در بخشهای معدن خدمات بهداشت و درمان یا دستمزدهای خود را افزایش دادهاند یا قصد دارند دستمزدها را افزایش دهند. در مقابل این نظرسنجی نشان داد که تنها ۷۴٫۴ درصد از شرکتها در بخش حملونقل و خدمات پستی دست به چنین اقدامی زدهاند.
براساس این نظرسنجی از میان شرکتهایی که سیستم افزایش دستمزد را براساس سابقه و سنوات کار کارگران اتخاذ کردهاند درصد شرکتهایی که دستمزد پایه را افزایش دادهاند یا قصد انجام آن رادارند با ۲٫۶ واحد افزایش به ۵۲٫۱ درصد رسیده است.
به گفته وزارت بهداشت ژاپن در میان عواملی که منجر به افزایش دستمزدها شده است ۳۵٫۲ درصد از شرکتها به نتایج درآمد بهتر اشاره کردند و به دنبال آن نیاز به تأمین نیروی کار با ۱۴٫۳ درصد در رتبه دوم قرار دارد.