مجتبی مصطفوی، دبیر لیگ امنیت سایبری المپیک فناوری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری دومین همایش هکرهای دوست داشتنی در حاشیه لیگ امنیت سایبری المپیک فناوری ۲۰۲۴ که در محل منطقه بینالمللی نوآوری ایران(پارک فناوری پردیس) برگزار شد گفت: تلاش داریم این همایش در طول سالهای دیگر بزرگتر برگزار شود تا تبدیل به همایش ملی امنیت سایبری در کشور شود.
وی با بیان اینکه اولین دوره این همایش به صورت محدود برگزار شد، اظهار کرد: دومین دوره این رویداد بزرگتر و با حضور دو متخصص امنیت سایبری از کشور روسیه برگزار شد.
مصطفوی با اشاره به مطالب مطرح شده در این همایش، توضیح داد: مدتی است که هجمههایی از سوی رسانهها و افراد علیه کشور دامن زده شده و این سؤال را مطرح کرده بود که آیا ما در دامهای اطلاعاتی گرفتار شدهایم یا تنها از یکسری عبارتهای هراسآور استفاده شده است.
دبیر لیگ امنیت سایبری المپیک فناوری ۲۰۲۴ تاکید کرد: در این همایش سعی کردیم که به طور کاملا شفاف ریشههای این جوسازی را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهیم و نشان دادیم که منشأ این جوسازیها از کجاست و نتیجه را به فعالان این حوزه ارائه دادیم تا آنها با جستجو، درک کنند افرادی که سازنده این پروپوگاندا بودهاند، به کجاها متصل هستند و سرمایه آنها از کجا تامین میشود و اهداف آنها چیست.
وی خاطر نشان کرد: هدف این رسانهها از انتشار هجمهها این نیست که افراد را از خطرات نجات دهند و تنها هدفی که آنها دنبال میکنند، ایجاد ترس و تشویق آنها به مهاجرت است تا آنها در این کشور متخصص نشوند و برای کشور فعالیت نکنند.
مصطفوی اضافه کرد: شواهد نشان میدهد که این رسانهها در این زمینه زیاد موفق نبودهاند؛ چرا که رویداد امنیت سایبری به خوبی برگزار شد و حضور جوانان فراتر از انتظارات بوده است و نشان میدهد که دشمن در این زمینه به اهداف خود نرسیده است.
وی در خصوص زیر ساختهای مورد نیاز برای تقویت توان دانش امنیت سایبری در کشور، تاکید کرد: یکی از زیر ساختهای مورد نیاز ما زیر ساختهای آموزشی و زیر ساختهایی است که فعالان این حوزه بتوانند به طور عملی آموزش ببینند. امنیت سایبری همانند دانش پزشکی است که نمیتوان تنها با مطالعه کردن وارد عمل شد، بلکه نیاز به کسب تجربیات عملی است و ما به شدت در زیر ساختهای عملی ضعف داریم، البته اقداماتی در دستور کار است تا این زیر ساختها را با کمک پارک فناوری پردیس و سایر نهادها فراهم کنیم.
مصطفوی تاکید کرد: ما برای ارائه آموزشهای عملی حوزه سایبری بهترین پیشنهادی که میتوانیم ارائه کنیم، این است که یک «سایبر رِنج» ملی ایجاد کنیم. سایبر رنج ویژگیهای زیادی دارد و یکی از مهمترین ویژگی آن، این است که میتوانیم نمونه کوچکی از زیر ساختهای حیاتی کشور را بسازیم که این نمونه هم برای انجام آزمایشهای امنیت مؤثر است و هم فعالان میتوانند در محیط های مشابه زیر ساختهای بومی آموزشهای دفاع و ارزیابی امنیتی ببینند.
وی اضافه کرد: این زیر ساخت در بسیاری از کشورها وجود دارد و حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند امارات و عربستان به تازگی راهاندازی کردهاند و تامین این زیر ساختها در کشور نیز به همت مسؤولان و سازمانهای بزرگی مانند بانکها بستگی دارد.