ایسنا: منابع آگاه به رویترز گفتند: تراشههایی که «سوفگو» به شرکت TSMC سفارش داده بود، دقیقا همان تراشههایی هستند که در آسند ۹۱۰ بی هواوی، بکار رفته است. آمریکا با استناد به امنیت ملی، خرید این فناوری را برای هواوی محدود کرده اما هنوز معلوم نیست این تراشه، چگونه به دست هواوی رسیده است.
«سوفگو» در بیانیهای در وب سایت خود اعلام کرد این شرکت همه قوانین را رعایت کرده و هرگز رابطه تجاری با هواوی نداشته است. این شرکت که زیرمجموعه شرکت تجهیزات استخراج رمزارز «بیت مین» (Bitmain) است، اعلام کرد گزارش تحقیقی مفصلی را به شرکت TSMC داده تا ثابت شود ارتباطی با هواوی نداشته است.
وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد از گزارشها در زمینه نقض احتمالی کنترلهای صادراتی آمریکا مطلع بوده است اما درباره تحقیقات مربوط، نمیتواند اظهارنظر کند.
پس از اینکه شرکت تحقیقات فناوری «تِک اینسایتس»، یکی از تراشههای TSMC را در یک محصول هواوی یافت که به منزله نقض محدودیتهای صادرات آمریکا است، این شرکت تایوانی بلافاصله مقامات آمریکایی را مطلع کرد.
شرکت TSMC که بزرگترین سازنده تراشه قراردادی در جهان است، هفته گذشته اعلام کرد از اواسط سپتامبر سال ۲۰۲۳، تراشه به هواوی نفروخته است و در خصوص این موضوع، ارتباط فعالی با وزارت بازرگانی آمریکا دارد.
در این بین، شرکت هواوی در بیانیهای اعلام کرد از زمان وضع مقررات جدید صادراتی آمریکا در سال ۲۰۲۰، هیچ تراشهای را با استفاده از قطعات ساخت TSMC تولید نکرده است.
بر اساس گزارش رویترز، آمریکا دو سال قبل، صادرات تراشههای هوش مصنوعی پیشرفته به چین را با اشاره به لزوم محدود کردن توانمندیهای ارتش چین محدود کرد. هواوی هدف اصلی تلاشهای دولت آمریکا برای جلوگیری از دستیابی، طراحی یا تولید نیمهرساناهای پیشرفته توسط شرکتهای چینی با استفاده از کنترلهای صادراتی بوده است.
رویترز در اوایل سال جاری گزارش کرده بود نهادهای چینی تلاش کردهاند محدودیتها را دور بزنند و از خدمات ابری ارائه شده توسط شرکتهایی مانند آمازون برای دسترسی به تراشههای پیشرفته و قابلیتهای هوش مصنوعی آمریکا استفاده کردهاند.