ایسنا: ارز دیجیتال یا رمزارز، پولی است که با کمک الگوریتمهای رمزنگاریشده بین کاربران مبادله میشود. بسیاری از ارزهای دیجیتال بر پایه شبکههای غیرمتمرکز مبتنی بر فناوری بلاک چین هستند. بنابراین حتما یکی از حوزههایی که باید در آن حکمرانی قانونمند کشورمان تحقق پیدا کند، همین حوزه بلاکچین است و قاعدتا برای تحقق این حکمرانی باید الزامات آن به درستی تعیین و مصوب شود و مرکز ملی فضای مجازی در این زمینه مصمم است.
حسین دلیریان- سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی- با اشاره به اقدامات مرکز ملی در حوزه تنظیمگری و کمک به حل مشکلات کسب وکارها، اظهار کرد: مرکز ملی فضای مجازی تلاش کرده که به عنوان تنظیمگر تنظیمگران، تسهیل کننده و سیاستگذار امور مرتبط با حوزه فضای مجازی باشد و در این زمینه در بسیاری از حوزهها دستورالعملها، مصوبات و اسنادی را با همکاری تنظیمگران بخشی تهیه، مصوب و ابلاغ کرده است.
به گفته وی یکی از اقدامات مرکز ملی فضای مجازی، ریشهیابی و بررسی مشکلات مردم و شرکتهای ارائه کننده خدمات در این حوزه بوده تا بتوان با دید وسیعی، مسائل و مشکلات حوزه بلاکچین را مرتفع کرد.
البته به دلیل اهمیت آن حوزه نشستی هم تحت عنوان هماندیشی قانون گذاری حوزه رمزداراییها و بلاکچین با حضور دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و جمعی از فعالان و متخصصان این حوزه در مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد.
سید محمدامین آقامیری- رئیس مرکز ملی فضای مجازی- صبح امروز در این نشست تأکید کرد: پیش نویس سند نظامات ساماندهی حوزه رمزارزها که وزارت اقتصاد متولی تنظیم آن بود، تحویل مرکز ملی فضای مجازی شده است، اگر این سند پس از طی مراحل قانونی و اعمال اصلاحات لازم، تصویب شود، مجلس هم برای قانونگذاری باید در چارچوب این سیاستها قانونگذاری کند لذا با ایجاد چارچوب کلان و معماری حوزه رمزارز براساس این سند، زیرساخت محکمی خواهیم داشت که میتوانیم فعالیتها را براساس آن پیش ببریم.
دولت با اولویت بالا مشغول برنامهریزی اصلاح شیوه کنونی مدیریت فضای مجازی است از دیگر خبرهای مهمی بود که در این هفته منتشر. نخستین نشست خبری مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران، امروز در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد و پیرامون مباحث مختلفی صحبت کرد و درباره رفع فیلترینگ توضیحاتی ارائه کرد. پس از این نشست خبری سید ستار هاشمی_ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که در این نشست خبری حضور داشت با انتشار پستی در یک شبکه اجتماعی اظهار کرد: همانطور که رییسجمهور محترم در اولین کنفرانس مطبوعاتی تاکید کردند، دولت با اولویت بالا مشغول برنامهریزی برای اصلاح شیوه کنونی مدیریت فضای مجازی و تعامل با همه نهادهای مرتبط هست.
وی تاکید کرد: میثاق دولت وفاق ملی با مردم بر زمین نمانده و پیگیری مجدانه آن در حال انجام است.همچنین وی توضیح داد که تیم ویژهای در حوزه آسیبشناسی چالشهای شبکه و کیفیت ارتباطات در وزارت ارتباطات مشغول به کار است و در حوزه سیاستگذاری همانگونه که میدانیم سیاستگذاری در وزارت ارتباطات انجام نمیشود اما سازوکارهایی را در نظر گرفتهایم که کنشگریهای فعال داشته باشیم و در مقابل سیاستهای کلی، مدلها و شیوههای جدیدی را به لایه سیاستگذاری ارائه دهیم.
پیگیری قانون دوام برای توسعه خدمات بر بستر سکوهای بومی
علاوه بر موارد گفته شده در این هفته نیز سیدستار هاشمی در نشستِ خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات که با حضور جمعی از معاونان وزارتخانه و مدیران سکوها و پیام رسان های بومی برگزار شد، اظهار کرد: پلتفرمها (سکوهای) بومی به مرحلهای از بلوغ رسیدهاند که توان حضور در عرصه بینالمللی را دارند.
وی تصریح کرد: وزارت ارتباطات حمایتهای خود را از سکوها و پیامرسانهای بومی متناسب با اقتضائات و شرایط روز دنبال میکند.
وزیر ارتباطات با اشاره به ظرفیت موجود در توسعه فعالیت های سکوهای بومی در عرصه بین المللی و منطقهای تاکید کرد که زمان ورود این سکوها به عرصه بینالملل فرا رسیده است و ما در دولت چهاردهم این رویکرد را با جدیت میکنیم.
جزئیاتی از یک اختلال و چرایی آن
با نزدیک شدن به پایان هفته خبرهایی مبنی اختلال در اینترنت از سوی برخی کاربران در فضای مجازی منتشر و گفته شد که بسیاری از وبسایتها از دسترس خارج شدهاند. بررسیها حاکی از آن بود که سامانه «رادار» آروانکلاد هم برای بررسی وضعیت دیتاسنترها در دسترس نبود و پیگیریها برای مشخص شدن دلیل این اتفاق در ساعات اولیه به نتیجه نرسید.
با گذشت چند ساعت و عادی شدن شبکه گفته شد که این اختلال به یکی از مراکز داده اصلی ایران مربوط بوده که دچار مشکل قطعی ارتباطات فیزیکی شده است.
در همین رابطه مرکز داده ایرانیان در اطلاعیهای به اعلام دلیل این موضوع پرداخته و اعلام کرد قطع ارتباطات به مدت تقریبی ۵۵ دقیقهای مرکز داده ایرانیان، ناشی از خطای انسانی پرسنل نگهداری این شرکت بوده است.