به گزارش ایسنا، روز گذشته عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- با معاون اول وزارت ارتباطات کوبا و هیات همراه دیدار و گفت و گو کرد.
کنزالس ویدال نیز در این دیدار با بیان اینکه برای هاوانا توسعه روابط راهبردی با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینهها حائز اهمیت است تاکید کرد که با توجه به تجربیات و توانمندیهای تهران در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، توسعه روابط دو کشور در این حوزه از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و کشور کوبا مشتاقانه منتظر حضور شرکتهای ایرانی برای توسعه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این کشور است.
وزیر ارتباطات کوبا با بیان اینکه بر اساس سند توسعه سال ۲۰۳۰ این کشور صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات جایگاه ویژهای دارد، تاکید کرد که برای تمام زمینههای مورد اشاره به ویژه توسعه شبکه ارتباطی و دولت الکترونیک این آمادگی وجود دارد که دو کشور به سرعت وارد همکاری های مشترک شوند.
در این راستا اخیرا ویلفردو گونزالس ویدال- معاون اول وزارت ارتباطات کوبا- به همراه سفیر این کشور و هیات همراه با محمد خوانساری-معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و برخی مدیران ارشد دستگاههای تابعه وزارت ارتباطات، طی نشستی مشترک به چگونگی ایجاد زمینه همکاریهای نزدیک و موثر در حوزههای پستی، فضایی، رگولاتوری، پارکهای فناوری و همچنین تبادل تجربیات در خصوص دولت هوشمند پرداختند.
ونزالس ویدال در بازدید از مرکز ملی تبادل اطلاعات کشور با چگونگی عملکرد برخی از سامانههای ملی ایران از جمله پنجره ملی خدمات دولت هوشمند و پنجره واحد مدیریت زمین در کنار چگونگی شکلگیری تراکنشهای میلیاردی دو گذرگاه GSB و PGSB آشنا شد. در همین راستا، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران چگونگی یکپارچه سازی دادهها و ارائه خدمات دولت هوشمند به مردم را تشریح کرد.
خوانساری در ادامه، چگونگی تعاملات و همکاری با بخش خصوصی در پیشبرد طرحهای کلان ICT کشور را تشریح و از وزارت ارتباطات کوبا دعوت کرد تا از توانمندی و ظرفیت کسب و کارهای ایرانی در توسعه دیجیتال کشورشان استفاده کنند. معاون وزیر ارتباطات، همچنین به گسترش فعالیت پیامرسانهای بومی در کشور اشاره و آمادگی ایران برای همکاری در این حوزه را نیز اعلام داشت.
براساس اعلام سازمان فناوری اطلاعات ایران، گونزالس ویدال نیز با استقبال از توسعه همکاری دیجیتال با کشور ایران، از علاقهمندی کشورش در خصوص دستیابی به فناوریهای نوظهور نظیر ساخت ماهواره یاد کرد و با بیان این که سیستم رگولاتوری در این کشور نوپاست و به تجربه ایران در حوزه وضع قوانین نیازمند است، اظهار کرد: همکاری میان شرکتهای ایرانی و کوبایی، برای رقابت با یکدیگر نیست بلکه تجارتی برد-برد است که میتواند به گسترش تعاملات طرفین در حوزههای مختلف فناوری و پستی بیانجامد.
در ادامه این دیدار، مدیران ارشد شرکت ملی پست، سازمانهای فضایی ایران و تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، معاونت فناوری و نوآوری و نیز پارک ICT با ارائه گزارشهایی، اهم اقدامات و فعالیتهای خود را برای هیات کوبایی تشریح کردند و زمینههای همکاری و پیشنهادات خود برای توسعه و گسترش همکاری دیجیتال با کشور کوبا را مطرح کردند. این دیدار به عنوان اولین جلسه گروه کاری مشترک، در راستای پیگیری اجرای برنامه اقدام میان دو کشور تشکیل شد.