مهر: مسعود براتی معاون سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی در تبیین الزامات اطلس سرمایهگذاری عنوان کرد: انتخاب مکان مناسب برای سرمایهگذار به دلیل تأثیراتی که در کلیه عوامل مؤثر بر راندمان عملکرد فعالیت مورد نظر از جمله دسترسی به تأسیسات و بازارها میزان فروش هزینهها و … دارد یکی از مهمترین قسمتهای انجام مطالعات برای استقرار هر فعالیت اقتصادی است که اشتباه در آن میتواند منجر به مشکلات جبران ناپذیری شود.
براتی ادامه داد: در موارد متعددی وجود معارض در اراضی تخصیص یافته به طرحهای سرمایه گذاری موجب بروز اخلال در اجرای طرح یا تغییر تحمیلی محل اجرای پروژه شده که علاوه بر ایجاد نارضایتی و عدم اطمینان در سرمایه گذار بر توجیه پذیری طرح هم تأثیر مستقیم میگذارد.
معاون سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی در ادامه اظهار کرد: با توجه به تعدد عوامل مؤثر بر جانمایی و ضرورت دسترسی سرمایه گذار به اطلاعات مرتبط با کلیه این عوامل و نیز پیچیدگیهای موجود در برخی موضوعات ملی و منطقهای ضرورت دارد سازوکاری ایجاد شود تا با گردآوری و تحلیل اطلاعات مکانی بر اساس لایههای مختلفی از دادههای قابل استناد و هوشمند بهترین مکان برای هر فعالیت اقتصادی (یا حتی غیراقتصادی) جهت سرمایه گذاری استخراج شده و مورد بهره برداری قرار گیرد.
به گفته این مقام مسؤول ضرورت تعدد عوامل مؤثر بر جانمایی و ضرورت دسترسی سرمایه گذار به اطلاعات مرتبط با سرمایه گذاری باعث شد که یک اقدام اصولی برای پیدا کردن بهینهترین نقطه جهت سرمایه گذار برای ورود به اتمسفر اقتصادی ایران انجام شود.
وی با ارائه سوابق و اقدامات صورت پذیرفته در این زمینه گفت: به دلیل گوناگونی شاخصهای تأثیرگذار بر انتخاب محل و نیز قوانین و مقررات حاکم بر آن که در حوزه عملکرد دستگاههای اجرایی مختلف قرار میگیرد ایجاد سامانه جامعی که اطلاعات مورد نیاز را از دستگاههای مختلف اخذ تحلیل و بر مبنای نیازهای تعریف شده خروجی مناسب ارائه دهد موجب تسهیل و تدقیق در این امر میگردد که سازمان نقشه برداری در این زمینه عهده دار بعد فنی طرح شد و در بعد ملی دستگاههای اصلی مانند وزارت راه و شهرسازی وزارت نیرو وزارت جهاد کشاورزی و وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و سایر عوامل کمک کننده برای ارائه اطلاعات مکانی بودند.
معاون سازمان سرمایه گذاری تاکید کرد: تدابیر لازم برای تسریع روند تکمیل لایهها و تحلیلهای مورد نیاز طرح اطلس سرمایهگذاری با مشارکت دستگاههای متولی اتخاذ شده و در این مسیر دادههای مکانی قابل ارائه در هر یک از حوزهها که متناسب با کاربری اطلس سرمایه گذاری باشد دریافت شده است.
وی در تبیین اهداف و ضرورتهای ایجاد اطلس سرمایهگذاری برای دستگاههای ستادی گفت: طرح اطلس سرمایهگذاری یک کار جمعی در سطح ملی جهت تشویق و تسهیل سرمایه گذاری است و این طرح با همکاری گسترده دستگاههای مختلف دارای اطلاعات مکان محور و با محوریت سازمان سرمایهگذاری و سازمان نقشهبرداری طراحی و در حال اجرا است و جلب همراهی دستگاههای ستادی برای ارائه دادههای موردنیاز در سطح ملی اقدامی اصولی و قابل توجه جهت هم افزایی است. همچنین ادارات کل امور اقتصادی در استانها با همکاری نزدیک استانداریها هدایت طرح در سطح استان را به عهده دارند. همین ویژگی سبب شده است که طرح اطلس سرمایهگذاری از نظر مدیریتی دارای پیچیدگی بالا باشد.
معاون سازمان سرمایهگذاری با تاکید بر اهمیت طرح اطلس سرمایهگذاری برای بهبود جذب سرمایهگذاری خارجی افزود: البته این طرح میتواند نقش مؤثری در هدایت کلیه سرمایهگذاریها اعم از داخلی و خارجی داشته باشد و یک زیرساخت اطلاعاتی مفید برای دولت و همه تصمیم گیران اقتصادی محسوب میشود.
بر اساس اعلام وزارت اقتصاد براتی تاکید کرد: ارتقای سامانه افزایش گستره دادهها بهبود کیفیت آنها و اتصال SDI کاری مستمر بوده و با رونمایی از مرحله اول این طرح در بهمن ماه به پایان نمیرسد و تلاش خواهد شد تا یک اتفاق خوب برای هدایت هوشمند سرمایهگذاری داخلی و خارجی کشور و تصمیم گیری صحیح مجموعه مدیران در این زمینه رخ دهد.