ایسنا: GNAF مخفف Geo Coded National Address File به معنی پایگاه نشانی ملی ژئوکد شده است که امکان بررسی و صحتسنجی یک نشانی فیزیکی به همراه موقعیت و مختصات جغرافیایی آن را در کشور مقدور میکند.
تسهیل و تسریع انواع خدمات شهری، مبادلات کالا، خدمات پستی و بررسی و رسیدگی به امور مردم، کاهش حضوری مردم در ادارات، کاهش بروکراسی اداری و به طور کلی تسریع در امور مردم، از جمله مزایای تمایز کد شناسایی اماکن است.
هدف از اجرای طرح GNAF، هویت بخشی به مکانهاست و در خلال اجرای این طرح، ابتدا مردم و سپس ادارات خدماترسان و دستگاههای اجرایی استان، ذینفع این طرح هستند. درباره جزئیات این طرح اینگونه توضیح داده شده که در اجرای جینف، همانند کد ملی افراد، برای مکانها کد شناسایی یکتا صادر خواهد شد و اجرای طرح پایگاه استاندارد نشانی مکان محور، در مدیریت امور شهری بسیار تاثیرگذار است. بنابراین به دلیل اهمیت این موضوع در پست به عنوان یکی از برنامه های وزیر ارتباطات نام برده شده است.
سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در یکصد و سی امین نشست شورای عالی تحول و تعالی تأکید کرد: یکی از برنامههایی که سالهاست در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده است مبحث (جی نف) است که به مفهوم اختصاص کد جغرافیایی برای هر نقطه در کشور است این اقدام مشابه حدنگاری در سازمان ثبت است.
وی تصریح کرد: اگر ما حدنگاری را به اتمام برسانیم و برای هر منطقه کد اختصاصی تعیین کنیم بازهم به علل تغییرات مختلف نیازمند به روزآوری هستیم که این موضوع بر ضرورت توجه به (جی نف) تاکید میکند.
هاشمی بر بهرهبرداری از خدمات ماهوارهای برای تسریع در فرآیند حدنگاری نیز اشاره کرد و افزود: قانون حدنگاری میتواند موجب جلوگیری از مفسده و جرم در کشور باشد و رئیس جمهور محترم نیز به عنوان یکی از ارکان دولت الکترونیک بر اجرای کامل آن تاکید دارند.
گفتنی است سامانه جی نف یکی از پروژه های مهم به شمار می رود که در چند سال اخیر اجرای آن به کندی پیش رفت و بنابر گفته مسئولان یکی از چشماندازهای مهم جی. نف، سرشماری سال ۱۴۰۵ است؛ اگر پایگاه داده مکانی را به اتمام نرسد و پلاکهای هوشمند را نصب نشوند، عملا اجرای سرشماری ثبتی مبنا در سال ۱۴۰۵ براساس استاندارد و شیوه نامه تعریف شده، امکانپذیر نخواهد بود.