مهر: بر اساس آمارهای رسمی از سوی دفتر آمار عملکرد و پایش برنامههای وزارت راه و شهرسازی حوزه حمل و نقل در طول دولت سیزدهم از رشد چشم گیری برخوردار بوده است که در هر یک از چهار بخش حمل و نقل جاده ریلی هوایی و دریایی کاملاً مشهود است و آمارهای رسمی نیز بیانگر افزایش و توسعه زیرساختها و نیز میزان بهره برداری در هر یک از شقوق حمل و نقلی است اما طی روزهای گذشته در پی رقابت انتخاباتی میان کاندیداها صحبتهایی مطرح شده است که در این گزارش به منظور تنویر افکار عمومی به تشریح عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه حمل و نقل هوایی در دولت سیزدهم میپردازیم.
در دولت سیزدهم میزان جابجایی مسافر بین المللی ۹.۲ میلیون نفر افزایش یافته و نسبت به ابتدای دولت مردمی ۷۶۷ درصد رشد داشته است.
همچنین آمارها از افزایش ۶۰ هزار سورتی پرواز بین المللی در دولت مردمی سیزدهم حکایت دارد که نسبت به ابتدای دولت ۴۰۰ درصد رشد داشته است.
شایان ذکر است در دولت مردمی سیزدهم ۱۰۵ فروند هواپیمای جدید وارد ناوگان هوایی کشور شده است و ظرفیت اعزام و پذیرش مسافر داخلی و بین المللی در فرودگاههای تحت مالکیت شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران از ۳.۵۷ میلیون نفر در سال ۱۴۰۰ به ۸.۵۹ میلیون نفر افزایش یافته است که بیانگر رشد ۲.۵ میلیون نفری ظرفیت اعزام و پذیرش مسافر داخلی و بین المللی است. ناگفته نماند که متوسط ماهانه پروازهای عبوری در یک سال اخیر نسبت به میانگین ماهانه سال ۱۴۰۰ نیز رشد ۸۵ درصدی را تجربه کرده است.
از جمله مهمترین پروژههای بهره برداری شده در حوزه حمل و نقل هوایی میتوان به بهره برداری از ترمینال جدید فرودگاه بین المللی کیش با مساحت ۴۹ هزار متر مربع بهره برداری از فرودگاه سقز با ۱۷۸ هکتار مساحت و هزار ۷۰۰ متر مربع مساحت ترمینال بهره برداری از فرودگاه گناباد با ۳۸۰ هکتار مساحت و هزار و ۷۰۰ متر مربع مساحت ترمینال آغاز عملیات اجرایی فاز ۲ فرودگاه امام خمینی (ره) با ارزش ۵.۲ میلیارد یورو با هدف افزایش ظرفیت مسافری به میزان ۲۵ میلیون نفر و بهره برداری از چهار پروژه توسعهای فرودگاه بین المللیشهید هاشمی نژاد مشهد شامل توسعه ترمینال داخلی (۲۰۲۰۰ متر مربع) بهسازی و توسعه پارکینگ هواپیما (APRON)( ۱۱۰ هزار متر مربع) و دستگاه کمک ناوبری نقرب دقیق (ILS) پل انتقال مسافر (AIR BRIDGE) به ارزش هزار و ۶۲۳ میلیارد تومان اشاره کرد.