مهر: خط لوله و آبگیر طرح انتقال آب دریای عمان به اصفهان در منطقه سیریک استان هرمزگان در حال احداث است. طی ماههای اخیر اهالی چند روستای شهرستان سیریک نسبت به جانمایی آب شیرین کن این پروژه ابراز نگرانی کردهاند. آنان میگویند راهاندازی آب شیرین کن و تخلیه شورابهها به دریا سبب افزایش شوری آب و مشکلات زیست محیطی در منطقه میشود.
در همین ارتباط مهران زینلیان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان در گفتوگو با خبرنگار مهر ضمن رد این مساله اظهار داشت: بنده از این منطقه بازدید کردهام و هیچ گونه مشکل محیطزیستی ندارد و حتی به مراتب شرایط این نقطه از دریای عمان از موارد مشابه پروژههای انتقال آب که در خلیج فارس جانمایی شدند بهتر است زیرا دریای عمان به اقیانوس هند متصل است.
وی با بیان اینکه دلیل برخی مخالفتها تضاد منافع افراد خاص در منطقه است خاطرنشان کرد: امید است به فضل الهی و همدلیهایی که وجود دارد و نظر مساعدی که استانداری هرمزگان دارند این مشکلات برطرف شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان افزود: مجوز محیطزیستی برای خط انتقال آب دریای عمان به اصفهان گرفته شده است و این پروژه علاوه بر مجوز محیطزیست طرحهای بالادستی دارد.
زینلیان درخصوص فرآیند شیرین سازی و پساب و شورابههای حاصل از آن گفت: در کنار آب شیرینکن یک مجموعه هایتک (high tech – فناوری پیشرفته) فرآوری نمک دریا و فلزات گرانبها را خواهیم داشت که راهاندازی آن اشتغالآفرینی خوبی برای منطقه دارد.
وی اضافه کرد: باید توجه داشت که حجم برداشت آب چندین استان کشور از خلیج فارس به چند صد میلیون مترمکعب میرسد در حالی که کشور عربستان میلیاردها مترمکعب از خلیج برداشت آب دارد و به هیچ وجه مسائل مطرح شده درباره برداشت آب از دریا درست نیست ضمن اینکه خط انتقال آب به اصفهان پس از تنگه و در دریای عمان جانمایی شده است و هیچ مشکل محیط زیستی ندارد.
زینلیان خاطرنشان کرد: فاز اول خط انتقال آب دریای عمان به اصفهان تقریباً تا سیرجان تکمیل است و حتی تست و آب اندازی هم شده است اما برای بهرهبرداری آن به دلیل مسائل فنی و مدیریتی که پیش آمده لازم است کمی صبر کنیم.
مهر: اَبرپروژه شیرینسازی و انتقال آب دریا به اصفهان در سال ۱۳۹۷ مطرح و عملیات اجرایی آن برای انتقال ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب مهرماه ۱۴۰۱ آغاز شد.
شرکت تأمین آب اصفهان صفه مجری این پروژه وظیفه نمکزدایی و انتقال آب دریای عمان به اصفهان را برعهده دارد. اَبرپروژه انتقال آب دریای عمان به اصفهان به طول ۱۱۰۰ کیلومتر و به قطر ۲۰۰۰ و ۱۶۰۰ میلیمتر در حال اجرا است.
هدف از اجرای طرح نمکزدایی و انتقال آب از استان هرمزگان (سواحل سیریک) و عبور از استانهای کرمان و یزد به مقصد صنایع بزرگ اصفهان به ظرفیت ۷۰ میلیون مترمکعب در سال در فاز اول ۲۰۰ میلیون مترمکعب در سال در تکمیل فاز اول و ۴۰۰ میلیون مترمکعب در سال در فاز توسعه است.